Filter House by Gianni Botsford Architects

Spacious minimalistic monotone gallery, studio and apartment / house designed in 2012 by Gianni  Botsford Architects for a graphic designer in London.

Filter House by Gianni Botsford Architects
Filter House by Gianni Botsford Architects
Filter House by Gianni Botsford Architects
Filter House by Gianni Botsford Architects
Filter House by Gianni Botsford Architects
Filter House by Gianni Botsford Architects

Description by Gianni Botsford Architects

New build gallery, studio, house and apartment for graphic and theatre designer clients in London.

The proposal acts as a filter of its context, but also its varying programme. The layers of programme overlap and contract as required to provide public, semi public and private spaces. The louvres function not only to provide privacy and security, but also function as a filter to mitigate the hard urban environment and create a comfortable condition inside, like having a forest around the building.

Filter House by Gianni Botsford Architects
Filter House by Gianni Botsford Architects

Visit Gianni Botsford Architects

- by Matt Watts

Gallery

Recommended