Asahikawa Residence by Jun Igarashi Architects

Designed in 2012 by Jun Igarashi Architects, this minimalist private residence is located in Asahikawa, Hokkaido, Japan.

Asahikawa Residence by Jun Igarashi Architects
Asahikawa Residence by Jun Igarashi Architects
Asahikawa Residence by Jun Igarashi Architects
Asahikawa Residence by Jun Igarashi Architects
Asahikawa Residence by Jun Igarashi Architects
Asahikawa Residence by Jun Igarashi Architects
Asahikawa Residence by Jun Igarashi Architects
Asahikawa Residence by Jun Igarashi Architects
Asahikawa Residence by Jun Igarashi Architects
Asahikawa Residence by Jun Igarashi Architects
Asahikawa Residence by Jun Igarashi Architects
Asahikawa Residence by Jun Igarashi Architects
Asahikawa Residence by Jun Igarashi Architects
Asahikawa Residence by Jun Igarashi Architects
Asahikawa Residence by Jun Igarashi Architects

Description by Jun Igarashi Architects

The site is located on the huge countryside outskirts of Asahikawa.

Asahikawa, summer is more than 30 degrees, and winter become -30 degrees. Here is the region that is very big difference in the temperature. So this house have only small openings and insulation performance up. And a buffer zone make a moderate the relationship with the outside world . The exterior walls use pine from Hokkaido. And also structure timbers use from a local material . I took the wooden structure because of good thermal conductivity.

Plan is surround the two hall(living dining/master bedroom) and washing room by small rooms , which form a buffer zone. Washing room has top light and it introduce the light to the entire of house. And also curtain make diffuse light.

By creating a buffer zone, it makes improving in thermal environment, and also can connect on human psychology and the surrounding environment.

Natural environment is a great presence. But sometimes it sudden change to a stern expression. This is the architecture that is thinking the relationship between the natural environment and the indoor environment continues to change daily.

Photography by Daici Ano

Visit Jun Igarashi Architects

- by Matt Watts

Gallery

Recommended