Bungalow Update by McElroy Architecture

Three-storey shingle residence designed by McElroy Architecture located in San Francisco, California, United States.

Bungalow Update by McElroy Architecture
Bungalow Update by McElroy Architecture
Bungalow Update by McElroy Architecture
Bungalow Update by McElroy Architecture
Bungalow Update by McElroy Architecture
Bungalow Update by McElroy Architecture
Bungalow Update by McElroy Architecture
Bungalow Update by McElroy Architecture
Bungalow Update by McElroy Architecture

Description by McElroy Architecture

This shingle house sits high on one of San Francisco’s hills with panoramic views. It had been loved for 100 years but was in need of serious upgrades from foundation to roof. We opened up the floor plan, extended the top floor to create a larger master suite, and cantilevered a deck off the living area. The vaulted ceilings and expansive sliding doors at each level create a bright, lofty experience. Composed of a simple palette of woods, slate and glass, the remodeled house feels modern yet retains the warmth and scale of its hilltop bungalow origin. Radiant heat, recycled and natural finish materials are some of the project’s sustainable features.

Photography by Paul Dyer

Visit McElroy Architecture

- by Matt Watts

Gallery

Recommended