Pine Forest Pavilion by e2b arquitectos

Located in Alicante, Spain, this 1,938 sq ft single-level home was designed in 2013 by e2b arquitectos.

Pine Forest Pavilion by e2b arquitectos
Pine Forest Pavilion by e2b arquitectos
Pine Forest Pavilion by e2b arquitectos
Pine Forest Pavilion by e2b arquitectos
Pine Forest Pavilion by e2b arquitectos
Pine Forest Pavilion by e2b arquitectos
Pine Forest Pavilion by e2b arquitectos

Description by e2b arquitectos

The Pavilion was born from the desire for a place of contemplation and interaction with the natural surroundings: a lush landscape containing a forest of century-old pine trees.

The building was designed to take advantage of the highest qualities of the surroundings and to minimize the human footprint. As a result, the structure opens and closes as it adapts to the vegetation, opening to reveal a tree or embracing another within the interior. Glass surrounds the structure, which serve as both windows and passage ways to the forest. Boundaries are diluted, interior and exterior blend.

This single-level building ensures a small footprint as it adapts to an intentionally horizontal program suspended above the land. Its plan includes covered open spaces as an extension of exterior in the interior. The Pavilion constantly seeks to communicate with the exterior, thereby conveying lightness and harmony.

Pine Forest Pavilion by e2b arquitectos
Pine Forest Pavilion by e2b arquitectos
Pine Forest Pavilion by e2b arquitectos
Pine Forest Pavilion by e2b arquitectos
Pine Forest Pavilion by e2b arquitectos

Photography by Enrique Agües

Visit e2b arquitectos

- by Matt Watts

Gallery

Recommended