Hong’s House by House Design Studio

Situated in Kaohsiung city, Taiwan, this eclectic apartment was recently completed by House Design Studio.

Hong’s House by House Design Studio
Hong’s House by House Design Studio
Hong’s House by House Design Studio
Hong’s House by House Design Studio
Hong’s House by House Design Studio
Hong’s House by House Design Studio
Hong’s House by House Design Studio
Hong’s House by House Design Studio
Hong’s House by House Design Studio
Hong’s House by House Design Studio
Hong’s House by House Design Studio
Hong’s House by House Design Studio
Hong’s House by House Design Studio
Hong’s House by House Design Studio
Hong’s House by House Design Studio
Hong’s House by House Design Studio
Hong’s House by House Design Studio
Hong’s House by House Design Studio
Hong’s House by House Design Studio
Hong’s House by House Design Studio

Description by House Design Studio

It was an interesting story. Our client, single and a 30-year-old engineer, purchased his first apartment and committed us. After his doing a lot of research, he came to us and hoped to have a home with natural cement-based environment for him to relax after long busy work. We see this house as hero’s house and combined some industrial elements. During construction, he had to keep his parents from knowing the truth that we applied cement finish to walls since normally senior people think of cement-finish house as unfinished house. Construction site was always locked to avoid his parents’ visiting.

Design

Combining with travelling idea, we designed some simple lines with suitcase board for drawers. To have more space, the metal mini bar is the choice for dining. Corresponding to travelling, we came up with frame that can be changed to different print inside of frame to adjust the “aircraft window view”.

Steel bars were applied to shelving to avoid the heaviness of shelf in study room. Glass as shelf can be seen through and give the lightness. We added some hero element and dynamic concept by bending steel bars to optimize the energy. Interesting wall lamp strengthens the visual effect. During 2-month progress, it was fun discussion with our client talking about decorating his new exciting home.

Photography by Hey! Cheese

Hong’s House by House Design Studio

Visit House Design Studio

- by Matt Watts

Gallery

Recommended