Apartment in Stockholm by Lookofsky Architecture

A full transformation of a 1920s apartment into an optimized living space for a young couple in Stockholm, Sweden.

Description

The three main features of the renovation are a long kitchen wall, an installation and storage wall in the bathroom and a bedroom wardrobe wall. All of these built in walls neatly contain all storage and practical features, while creating a sense of depth in the walls and articulating different functions of the spaces.

The 7 meter long kitchen wall, situated in a large multifunctional room that was previously two smaller rooms, is broken up into a cluster of smaller subcomponents each containing their own separate function. By giving the components (oven, countertop, seating niche etc.) their own articulated frame, the kitchen wall becomes a playful composition with depth and variation, giving new life to the space and setting the stage for social interactions and everyday life.

Photography by Mattias Hamré

Visit Lookofsky Architecture

- by Matt Watts

Gallery