Hinterland Residence by Habitat Studio Architects

Designed in 2016 by Habitat Studio Architects, this two-story single family house is located in Mudgeeraba, Australia.

Description by Habitat Studio Architects

The design was perched on a steep embankment overlooking west to the Gold Coast Hinterland Range. Two rectilinear forms intersecting to create privacy from the entrance & private pool courtyard beyond. The entry sequence is skewed on an angle that slices into the two storey form to set up a view axis to the hinterland range. Natural material selections add a warmth & appropriate response to the Hinterland setting. Ground floor walls open out with large stacker doors blurring the enclosure & connecting the occupants with the natural bushland setting. Built by Makin Constructions.

Photography courtesy of Habitat Studio Architects

Visit Habitat Studio Architects

- by Matt Watts

Gallery