Architect’s court- Architect’s life by Hamed Hosseini

Designed in 2017 by Hamed Hosseini, this modern industrial office is located in Tehran, Iran.

Description

Due to the overwhelming growth of building constructions in tehran and the disappearance of persian gardens and yards, the designers of the project, placed the main design idea on revitalizing the yard as an integrated unit! So in addition to taking a critical regard at the present construction situation, by incorporating a new order into the interior design process, this project is moving towards creating a different spatial experience. especially that the project building was constructed with a 100% occupancy level without a yard.

In this project , the existing limits on the formation of new capabilities were introduced.

The unit ‘s orientation in the lower level of the path led to a lack of light.

The exhilaration and vitality of space with natural elements could partly offset this deficiency . so the idea of having a courtyard seemed very desirable and pleasant.

It was so that the shaft became a small , green courtyard , and its roof lighting was shaped in a way that inspired the natural radiation of the day.

Generally , the parameters of the designer ” s emphasis are large , integrated , and elevated spaces with natural elements ( plants and water flows ).

It is important to preserve the simplicity by using the neutral colors and the furniture attached to the main components , in a way that has a significant effect in making the project homogeneous so that hours of presence in space have the lowest sense of exhaustion and uniformity.

No need for privacy in the studios and meetings formed the glass walls that , in spite of the ideal and suitable separation , did not create an obstacle visually and the spaces were separated.

On the other hand , the use of floor elements as furniture , which reduces the visual disturbances resulting from the presence of furniture to a significant extent by creating a sense of integrity in space , reducing the uniqueness of these elements in the space because the artist ‘s workshop has decreased the random clutter.

Photography by mhettefagh

Visit Hamed Hosseini

- by Matt Watts

Gallery