Can Garrover by Studio Bonba

Can Garrover is a lovely single family house located in Sineu, Spain, redesigned in 2021 by Studio Bonba.

Can Garrover by Studio Bonba - 1
Can Garrover by Studio Bonba - 2
Can Garrover by Studio Bonba - 3
Can Garrover by Studio Bonba - 4
Can Garrover by Studio Bonba - 5
Can Garrover by Studio Bonba - 6
Can Garrover by Studio Bonba - 7
Can Garrover by Studio Bonba - 8
Can Garrover by Studio Bonba - 9
Can Garrover by Studio Bonba - 10
Can Garrover by Studio Bonba - 11
Can Garrover by Studio Bonba - 12
Can Garrover by Studio Bonba - 13
Can Garrover by Studio Bonba - 14

Description

When we first entered Can Garrover, a building with a hundred years old, an old town theater, we were fascinated by the magnificent space, which over the years had deteriorated because it had been abandoned.

Now the intention was to turn it into housing uni – familiar, but without ever losing the essence of what was a theater. Located on the first floor of the house and which in the reform becomes the soul of the project since it is proposed to preserve it, treating it as a patio of light, in such a way that it remains as a memory.

In the house we find two facades, the main one facing the town, and it is through where you enter the house. The second façade, restored with an off-white monolayer, exposing the window lintels in sea stone. This opens onto the patio and garden, allowing all rooms to have direct access to it.

We enter the house through the large solid wood portal, a small hall that makes us wait while we observe the interior through the large iron and glass carpentry. A limestone cobblestone path on the white microcement pavement guides us outside, once inside, the great sea stone arch, which has been rehabilitated and rebuilt since it was not in good condition, welcomes us to the distributor, which takes us to a series of en-suite rooms, all of which have an exit to the outside.

In the same distributor there is a large staircase that leads to the first floor where the main living area is located, which offers a magnificent large, double-height space, large living room with open kitchen and dining area, creating a typical atmosphere loft with a large entrance of light through the patio, which had previously been the stage of the theater.

The neutral, subtle and relaxed decoration, carried out by the interior designer Maria Rosello re R2 ineriorismo, makes the space maintain its great character. On this floor there is also the main bedroom, with en-suite bathroom and dressing room.

From this first floor, a small door leads us to the outside where it leads to a large existing stone staircase to which a black iron railing has been incorporated. This brings us down to the cobbled patio, where the olive tree is located, which is and will be the main protagonist. On the right hand side is a freestanding stone house and is intended as a guest house, located in front of the garden and the large swimming pool.

Visit Studio Bonba

- by Matt Watts

Gallery