Pyrmont Apartment by Bokor Architecture + Interiors

Bokor Architecture + Interiors completely redesigned this apartment located in Sydney, Australia.

Description by Bokor Architecture + Interiors

This Pyrmont apartment refurbishment was completed at the end of 2012- it involved amalgamating two existing loft-style apartments into one; with a new kitchen, bathrooms and bedrooms.

The building now known as M Central was originally Sydney’s first wool store in Pyrmont in 1882. The wool store was then converted into a car park in the late 1980′s and also housed the motor museum which became well known for its slot car track. The building continued to operate as a car park until its conversion to residential apartments which were completed in 2005.

The previous layout of the apartments devalued the use of natural sunlight and space; it was therefore decided to completely strip out the existing partitions and tenancy wall, and to expose the existing structural elements to allow for maximum natural light and open space. These accentuated raw elements contrast effectively with the accuracy of the simple cabinetry.

This new refurbishment allow the clients to take advantage of the views, also creating a more complex experience with improved air circulation and playful contrasts between light and dark materiality.

The clients wanted to maximise the light and feeling of spaciousness- this was successfully accomplished with opening up all the rooms to the light and creating multi-functional spaces within those. They were also devoted to creating stimulating spaces for their small family within a relatively small footprint.

Visit Bokor Architecture + Interiors

- by Matt Watts

Gallery

Recommended