Casa Lluvia Blanca by House + House Architects

This spacious 4,500 square foot courtyard home designed by San Francisco – based House + House Architects is located in the beautiful colonial town of San Miguel de Allende, Mexico.

Casa Lluvia Blanca by House + House Architects
Casa Lluvia Blanca by House + House Architects
Casa Lluvia Blanca by House + House Architects
Casa Lluvia Blanca by House + House Architects
Casa Lluvia Blanca by House + House Architects
Casa Lluvia Blanca by House + House Architects
Casa Lluvia Blanca by House + House Architects
Casa Lluvia Blanca by House + House Architects
Casa Lluvia Blanca by House + House Architects
Casa Lluvia Blanca by House + House Architects
Casa Lluvia Blanca by House + House Architects
Casa Lluvia Blanca by House + House Architects
Casa Lluvia Blanca by House + House Architects
Casa Lluvia Blanca by House + House Architects
Casa Lluvia Blanca by House + House Architects
Casa Lluvia Blanca by House + House Architects
Casa Lluvia Blanca by House + House Architects
Casa Lluvia Blanca by House + House Architects
Casa Lluvia Blanca by House + House Architects
Casa Lluvia Blanca by House + House Architects
Casa Lluvia Blanca by House + House Architects
Casa Lluvia Blanca by House + House Architects
Casa Lluvia Blanca by House + House Architects
Casa Lluvia Blanca by House + House Architects

Description by House + House Architects

Nestled into the quiet middle of a block in the historic center of the beautiful colonial town of San Miguel de Allende, this spacious 4,500 square foot courtyard home is accessed through lush gardens with trickling fountains and a luminous lap-pool. The living, dining, kitchen, library and master suite on the ground floor open onto a series of plant filled patios that flood each space with light that changes throughout the day. Elliptical domes and hewn wooden beams sculpt the ceilings, reflecting soft colors onto curving walls. A long, narrow stairway wrapped with windows and skylights is a serene connection to the second floor ”Moroccan’ inspired suite with domed fireplace and hand-sculpted tub, and “French Country” inspired suite with a sunny balcony and oval shower. A curving bridge flies through the high living room with sparkling glass railings and overlooks onto sensuously shaped built in sofas. At the third floor windows wrap every space with balconies, light and views, linking indoors to the distant mountains, the morning sun and the bubbling jacuzzi. At the rooftop terrace domes and chimneys join the cozy seating for intimate gatherings.

Visit House + House Architects

- by Matt Watts

Gallery

Recommended