CR Apartment by Pascali Semerdjian Architects

CR Apartment is a stunning home located in São Paulo, Brazil, designed in 2020 by Pascali Semerdjian Architects.

CR Apartment by Pascali Semerdjian Architects - 1
CR Apartment by Pascali Semerdjian Architects - 2
CR Apartment by Pascali Semerdjian Architects - 3
CR Apartment by Pascali Semerdjian Architects - 4
CR Apartment by Pascali Semerdjian Architects - 5
CR Apartment by Pascali Semerdjian Architects - 6
CR Apartment by Pascali Semerdjian Architects - 7
CR Apartment by Pascali Semerdjian Architects - 8
CR Apartment by Pascali Semerdjian Architects - 9
CR Apartment by Pascali Semerdjian Architects - 10
CR Apartment by Pascali Semerdjian Architects - 11
CR Apartment by Pascali Semerdjian Architects - 12

Description

The project is located in Sao Paulo, in the hectic city centre surrounded by corporate buildings. It was designed for a young couple who intended to have a “house looking apartment“.

The most special feature of this project is the way that the internal spaces can be connected with the outside environment through sliding doors : the big varanda becomes a living room, surrounded by a tropical garden, doubling its size in minutes.

The external kitchen, covered with a glass and concrete pergola is the favourite space for family and friends to gather. In the scope of the interior design of this project, we experimented to create a domestic version of a concept “from farm to table” : a big table made with demolition wood where a big vase with herbs and spices supports one of its extremities.

The original concrete ceiling was shaped in a way as to emphasize the white walls as a volume in the living room. This volume hosts a cloak room, right in the entrance and a wood bench that runs along most of the living room walls, sometimes serving as a bench, sometimes as a support for the TV rack or record´s boxes.

The master bedroom was also integrated with another varanda, hosting a reading lounge, work station and makeup table. The master bathroom also connects to the varanda by a sliding glass window through the bath tub.

The furniture is partly designed by our studio (side tables, sofas) and partly sourced in European vintage shops.

The construction started in 2019 and ended in 2020.

Photography by Ricardo Bassetti

Visit Pascali Semerdjian Architects

- by Matt Watts

Products You May Like

Gallery