Daida Design Studio / Tag

Rankoshi Observation House: Embracing Hokkaido’s Winter Wonderland

A modern, glass-walled house nestled in a forested landscape, with warm interior lighting.

Designed by the acclaimed Daida Design Studio, the Rankoshi Observation House in Hokkaido, Japan, is a captivating residential project that seamlessly integrates with its stunning natural surroundings. This 2022 house, built for a client who loves winter sports and plants, features a thoughtful layout that includes a garage, ski room, guest quarters, and a cozy main living space.

With extended eaves and decks, a central solarium, and a focus on natural materials, the Rankoshi Observation House creates a harmonious balance between the indoors and the breathtaking vistas of Mount Yotei, Mount Shiribetsu, and the Annupuri range.