Jln Angin Laut by HYLA Architects

Modern three-storey single family residence designed in 2012 by HYLA Architects located in Singapore.

Jln Angin Laut by HYLA Architects
Jln Angin Laut by HYLA Architects
Jln Angin Laut by HYLA Architects
Jln Angin Laut by HYLA Architects
Jln Angin Laut by HYLA Architects
Jln Angin Laut by HYLA Architects
Jln Angin Laut by HYLA Architects

Description by HYLA Architects

Presenting a sleek fa├žade to its neighbors. The finely detailed screens of No.19 Jalan Angin Laut conceal a house nestled gently into a garden. Its entrance elevated above the ground, one has to ascend a glass staircase to enter the house. Opening the solid timber front door, one is greeted with a swimming pool and patio surrounded by lush greenery, amply shaded overhead but admitting light and air from the sides, this space is a paradigm of living comfortably in the tropics.

A glass bridge spanning lightly across the pool leads into the living room. This bridge extends the threshold of the house, prolonging the act of entering and highlighting the importance of this
space to the overall design of the house. The rest of the house takes its cues from this scene, the main living spaces being punctuated with light, greenery and timber accents. Together with the
skillful manipulation of solids and voids, the overall effect achieved is that the architecture seems integrated harmoniously with nature.

Visit HYLA Architects

- by Matt Watts

Gallery

Recommended