The Family Playground by House Design

Designed in 2014 by House Design, this eclectic apartment is situated in Kaohsiung City, Taiwan.

The Family Playground by House Design
The Family Playground by House Design
The Family Playground by House Design
The Family Playground by House Design
The Family Playground by House Design
The Family Playground by House Design
The Family Playground by House Design
The Family Playground by House Design
The Family Playground by House Design
The Family Playground by House Design
The Family Playground by House Design
The Family Playground by House Design
The Family Playground by House Design
The Family Playground by House Design
The Family Playground by House Design
The Family Playground by House Design
The Family Playground by House Design
The Family Playground by House Design
The Family Playground by House Design
The Family Playground by House Design
The Family Playground by House Design

Description by House Design

In this case of residency, to fulfill the hobbit of the host—cooking for his family, the concept which moves the kitchen and dining room to the center of the living area has re-defined traditional kitchen in Taiwan which is crowd, blocked, dark, and having no view. We integrate living room, dining room and kitchen into one area, and this area has become the center of affective communication for the family. For instance, one of family members can watching TV and the other member’s cooking at the meantime. Therefore, family members in different spaces, not only can feel and talk to each other, but also sharing the smell of the food, sunlight, and view.

In this case, the design method of the wall highlight the penetration and function. For instance, we’ve transformed the pipes into divided screen which has interesting visual effects, differ from domestic screen which is usually made for Fung-shui and storage, the structure of pipe-made screen is used as a chair for wearing shoes or clothes hang, and also created a lived-in atmosphere which changes as time goes by. The most important thing is the screen increases interaction of the different area. On the other hand, the same design method is used on the hallway, we use the glass cabinet as exhibition and lighting to make the hallway like a gallery instead of ordinary hallway. Echoing the concept of kitchen, visual penetration naturally increase the interaction of family members.

In the bed room, we’ve used the concept of wooden house turned the beam which is disadvantage of space into the key to make the room stylish and unique.

The Family Playground by House Design
The Family Playground by House Design
The Family Playground by House Design
The Family Playground by House Design
The Family Playground by House Design

Photography by Hey! Cheese

- by Matt Watts

Gallery

Recommended