Wapiti Valley Residence by studioryker

Amazing private residence located in Wapiti Valley, Wyoming, designed in 2007 by studioryker.

Description by studioryker

The wapiti valley landscape is vast, the weather is dramatic, and the changing light and seasons provide for an endless transformation of phenomena. The prominent stone figure of the China Wall resides over the land breaking up an otherwise near constant pitch downward to the river below.

The landscape in which the Wapiti Residence is situated is exposed and revealing. The series of structures that comprise house, gym and guest house were developed to blend into the landscape, but not disappear. Slipped between the seasonal drainages, native grass, and sage brush, the building forms are strong on the land like the China Wall, itself.

Without apology, the simplified architectonic forms expressed through walls of rammed earth, steel, and teak screen, sheltered by a butterfly canopy, are at times the drama of the valley, and at others a shadowy figure in the land.

Photography courtesy of studioryker

Visit studioryker

- by Matt Watts