Villa UAE by LeQB Architects

Villa UAE is a two-story five-bedroom luxury apartment located in Abu Dhabi, United Arab Emirates, designed in 2020 by LeQB Architects.

Villa UAE by LeQB Architects - 1
Villa UAE by LeQB Architects - 2
Villa UAE by LeQB Architects - 3
Villa UAE by LeQB Architects - 4
Villa UAE by LeQB Architects - 5
Villa UAE by LeQB Architects - 6
Villa UAE by LeQB Architects - 7
Villa UAE by LeQB Architects - 8
Villa UAE by LeQB Architects - 9
Villa UAE by LeQB Architects - 10
Villa UAE by LeQB Architects - 11
Villa UAE by LeQB Architects - 12
Villa UAE by LeQB Architects - 13
Villa UAE by LeQB Architects - 14
Villa UAE by LeQB Architects - 15
Villa UAE by LeQB Architects - 16
Villa UAE by LeQB Architects - 17
Villa UAE by LeQB Architects - 18
Villa UAE by LeQB Architects - 19
Villa UAE by LeQB Architects - 20
Villa UAE by LeQB Architects - 21
Villa UAE by LeQB Architects - 22
Villa UAE by LeQB Architects - 23
Villa UAE by LeQB Architects - 24
Villa UAE by LeQB Architects - 25
Villa UAE by LeQB Architects - 26
Villa UAE by LeQB Architects - 27

Description

Case

This project of a two-story five-bedroom apartment in Abu Dhabi has a special place in our hearts. Designed for a big family, it has all it takes to be a place of energy, relaxation, and comfort for every member. Special requests? To include a lot of greenery, use the space wisely, and create the wow effect even in the most ordinary zones. Let us show you what we’ve got.

Terrace

This terrace garden is an absolute must-have in the hot climate as it creates the oasis the eye is constantly seeking. We used pergola to balance the light/shadow ratio and cover the plants from the scorching heat. To give the terrace a sense of unity and gather everybody around, we placed sofas from the B&B Italia collection and put a coffee table as a centerpiece. A decorative concrete wall and the wooden wall behind it create an all-natural look, and the greenery near it highlights it even more. What freshens this space is the colorful upholstering the sofas have, which also gives it a joyful vibe.

Owners’ Suite

A bedroom that segues into the dressing room into the office and bathroom – this smooth transition is a small world in itself. Here you have a luxurious Baxter bed, a couple of Tacchini chairs near the window wall, a reading zone with a small sofa, and a few vases with dried flowers to decorate the room. We used contrasting panels as room dividers and them overlapping each other highlights the game of textures that this part has.

Kids Room & Bathroom 1

This blue bedroom is for two boys and its design was meant to give this space as many interpretations as the child’s imagination can come up with. They can think about the geometric pendant lamp as of the sun and the soft wall decor as of mountains. All furniture here is fitted to the kid’s height and upholstered with soft fabric to give every piece a toy effect. The bathroom here repeats the color palette of the room and is designed with safety, simplicity, and style kept in mind.

Kids Room & Bathroom 2

The orange bedroom is for two girls and it’s divided into zones. Here you have sleeping, studying, and playing zones, storage spaces, a wardrobe, and a private bathroom. Soft upholstered furniture helps to divide the bedroom and also imitates the mountain chain on the wall. Or anything that the kid will imagine.

Small Lobby

To bind every room on the floor, there is a small lobby that leads to the staircase. Despite the absence of furniture and decor, it might become a kids’ favorite place because of the hidden wall-built snack bar. Or you can keep this little secret to you.

Living Room

Without guests, any house is empty, and a family should have a place where they can invite and entertain friends, partners, and family. This living room has a huge social and dining zones to host guests and treat them to a nice dinner or tasty coffee. We hid the shelves behind the wall panels so the interior looks extremely minimalistic. What brings an accent is a dark coffee table, brown chairs, and wall artwork.

Corridor

Amazing but not a maze – this is what we thought when planned the corridor design. As it combines the rooms of the floor, we wanted it to have an elegant look and give the guest the feel of the house from the start. Glass walls let a lot of lighting, thus expanding the space visually, and makes the outside look like the decor. We put a bunch of soft rock-like poufs under the staircase that can be another playing zone for the kids.

Majlis

A very special place of the house meant to receive friends, partners, and colleagues of the owner but without an overly official atmosphere. On the contrary, we wanted to recreate a common home-like look where everything is cozy and comfortable, so the light tones of the furniture and texture zoning helped a lot with this. Also, this room has a private WC and sanitation station designed for the guests’ convenience.

Guest Bedroom

Hospitality is measured by comfort, and we did our best to make any guest feel here like home. The bed by Minotti and Tacchini chairs, known for their premium quality, will help to get rid of travel fatigue, and to get ready for the day, there is a private bathroom decorated with concrete custom-made panels. We’re sure that your guests will appreciate the dressing table and a huge brass-framed mirror that we located in the part of the room that often remains unused.

Visit LeQB Architects

- by Matt Watts

Products You May Like

Gallery