Haifa / Tag

Penthouse on the Carmel: Discover the Vibrant Interior Design in Haifa

FeaturedMinimalist dining area with sleek black furniture, illuminated by pendant lights and surrounded by wooden cabinetry.

Elevating the Modern Luxury Lifestyle: Unveiling the Stunning Penthouse on the Carmel by SaaB Architects. Situated in the vibrant city of Haifa, Israel, this exceptional apartment showcases the pinnacle of contemporary design. Crafted by the visionary team at SaaB Architects, this 2024 masterpiece redefines the boundaries of luxury living, seamlessly blending sleek architectural elements with a refined aesthetic.

Bat Galim Duplex by Erez Shani

Bat Galim Duplex by Erez Shani

Check out this stunning penthouse apartment located in Haifa, Israel! This modern masterpiece is the work of Erez Shani and was created in 2021. Dubbed Bat Galim Duplex, this property is definitely something special.

Haifa is a bustling Israeli city with a rich history and plenty of culture to explore. It’s no surprise that this stylish penthouse sits within such an incredible location.

Einstein Street Apartment by Ela Morgan

Einstein Street Apartment by Ela Morgan

This 180 square meters (1,937 square feet) Einstein Street Apartment in Haifa, Israel, designed in 2020 by Ela Morgan and her partner Haim Shitrit, is a remarkable example of how two designers can create an eclectic, daring, and functional space.

The apartment is located in a building on the third floor, with an incredible view of the Haifa bay from the balcony. With the use of natural materials, geometric wallpaper, and unique carpentry, Morgan and Shitrit have created a home that is both practical and stylish.

Change in Direction by Michael Peled Architecture Studio

Change in Direction by Michael Peled Architecture Studio

Embrace an innovative transformation with the Change in Direction project by Michael Peled Architecture Studio. Based in the scenic city of Haifa, Israel, this modern apartment redesign exquisitely highlights the property’s lush, green landscape and partial Mediterranean Sea views, previously veiled by its original layout.

A thorough reconfiguration has enabled the conversion of previously overlooked spaces into vibrant living areas, showcasing the expansive views. Simplicity is key here, with neutral palettes and minimalist materials allowing nature’s own masterpiece to take center stage, all while maintaining fiscal sensibility. An inclusive design approach also paves the way for potential future additions, confirming the project as a hallmark of adaptability and foresight.