Connaught House by Naturehumaine

Architecture studio Naturehumaine completely redesigned a 1950’s concrete residence situated in Montreal, Canada.

Connaught House by Naturehumaine
Connaught House by Naturehumaine
Connaught House by Naturehumaine
Connaught House by Naturehumaine
Connaught House by Naturehumaine
Connaught House by Naturehumaine
Connaught House by Naturehumaine
Connaught House by Naturehumaine
Connaught House by Naturehumaine
Connaught House by Naturehumaine
Connaught House by Naturehumaine
Connaught House by Naturehumaine
Connaught House by Naturehumaine
Connaught House by Naturehumaine
Connaught House by Naturehumaine
Connaught House by Naturehumaine
Connaught House by Naturehumaine
Connaught House by Naturehumaine
Connaught House by Naturehumaine
Connaught House by Naturehumaine
Connaught House by Naturehumaine

Description by Naturehumaine

The changing needs of a growing family triggered the complete reconfiguration and extension of their existing 1950 concrete house. They wanted a contemporary extension that would harmonize with the modern spirit of the original house.

The extension fills the void created by the split level of the existing house and is capped on either side with generous glazing. The living areas of the ground floor are distributed around a central core that has become the new focal point of the house. The new master bedroom found on the the second floor is secluded from the children’s bedrooms and accessed by a glass catwalk spanning the entrance of the home.

Connaught House by Naturehumaine
Connaught House by Naturehumaine
Connaught House by Naturehumaine
Connaught House by Naturehumaine

Visit Naturehumaine

- by Matt Watts

Gallery

Recommended