GW Apartment by Ambidestro

This contemporary apartment was designed by Ambidestro for a young couple.

It’s situated in the Brazilian city of Porto Alegre.

Description by Ambidestro

The GW project is the first apartment of a young couple that likes art, contemporary architecture and wine. With the premise that the clients receive many friends at home, the project sought to organize the social space within a fragmented old social plan from the nineties. Also, there was the existence of a concrete pillar in the middle of the ancient dinning space. The architects decided to create a multifunctional dark block which functions range from the apartment entrance, creating a small transition tunnel already on arrival, headgear, cabinet, barbecue and even a wine storage (one of the customer’s passions). The dark block stands out in space and joins with a floating buffet that supports dinner and barbecue area. The controversial pillar in the center of the space becomes a structural component of the dining table.

The contrast of the dark block is given by the gray curtain of mass lining the opposite wall. The union of these two blocks is given by the exposed structure under the dining table. Indirect lightning creates a cozy and elegant atmosphere and industrial spotlights makes the apartment entrance as a illuminated gallery.

In the master suite, the architects tried to use the same concept, of one multifunctional block, thereby creating a smooth and neutral environment.

Finally, working with fine materials, textures and unusual scenarios, in this project, AMBIDESTRO, aspires a simple and elegant architecture, capable of reflecting the lifestyle and preferences of its clients.

Photography by Andre Nery

Visit Ambidestro

- by Matt Watts

Gallery

Recommended