Residence L by W&Li Design

This modern industrial apartment located in Taiwan, was designed in 2017 by W&Li Design.

Description by W&Li Design

The original pattern of the material itself is quite enthralling, acting in concert with the changes of light beams inside the spaces of the house. This allows a further incorporation of lifestyle and residence.

The shoe cabinet is integrated into the main entrance wall to widen the vision from the public area. A horizontally-orientated black-iron cupboard can be used both as a storage and a shoe seat. The flooring material of the entrance is deliberately made different, distinguishing itself from the living room and creating a fallout area. Integration of the scale and material of the space removes the boundary of the public space; hence allowing each region to be interlinked with one another. The slot lighting on the ceiling guides light beams to every part of the space.
The open kitchen is a combination of a kitchen island and a hanging wine rack, making it easy to have an enjoyable family dining time.

The flooring material used in the entrance hall, dining area, and kitchen extends to the side wall of the dining area. Black slate tiles in the strip-like background create not only a directional dining core but also a stable and relaxing dining atmosphere. It also owers the mutual compartment wall that originally existed between the study and the living room to the height of the bar. Other than intensifying the transparentness of sight, any corner of the public area can be regarded as the focus of the space.

The storage plan of this case is presented completely in forms of accessories, letting all storage fuses into the entire space; this also leaves more space for living.The public areas are fully open; the design uses materials, furnitures, and accessories to define boundaries, expanding the senses of space and flexible adjustments can be made according to needs. Movable furnitures that are plain but with strong personalities are mostly used in the house, ensuring that a joy of flexibility and variety is present at home at all time.

The storage plan of this case is presented completely in forms of accessories, letting all storage fuse into one whole picture with the entire space; this also leaves more space for lifestyle. Public areas are fully open, the use of materials, furniture and accessories to define boundaries can expand senses of space. Besides, flexible adjustments can be made according to needs. Movable furniture that are plain but with strong personalities are mostly used in the house, ensuring that a joy of flexibility and variety is present at home at all time.

Photography courtesy of W&Li Design

Visit W&Li Design

- by Matt Watts

Products You May Like

Gallery

Recommended