Apartment Renovation by Schema Architecture & Engineering

This maisonette apartment situated in Glyfada, a southern suburb of Athens, Greece, has been redesigned in 2018 by Schema Architecture & Engineering.

Description

The main concept was to bring as much light as possible inside reversing its main north orientation, introducing a white veil covering everything to create a harmonious environment. Wooden louvres, painted with white lacquer, hide the structural elements, and form the separate functions within the open plan. The kitchen is also dressed in white colors, with a few touches of wood.

A children’s corner is positioned next to the main living room, allowing the parents to oversee their activities.

On the upper floor there is a bar, a playroom, and an exterior living room space surrounded by glass railings to catch the magnificent views to the sea. At the terrace, high technology materials such as synthetic wood, create privacy, shade, ventilation and incorporate greenery into the urban environment.

Photography by Nikos Alexopoulos

Visit Schema Architecture & Engineering

- by Matt Watts

Gallery