Little Beach House by Soho House

Set in a 1950s building in the village of Garraf, Little Beach House Barcelona is a private members’ club on the Mediterranean beachfront, boasting 17 rooms, a bar, a restaurant, a rooftop, an outdoor Cowshed Spa, sun loungers and oper air activities.

Description

Having made its mark in Barcelona in 2016 with Soho House Barcelona, the British brand has consolidated its presence in the Catalan capital with the opening of Little Beach House Barcelona, a space that offers members of the renowned club the opportunity to enjoy the seafront in an out-oftown setting where exclusivity, design and discretion go hand in hand. In keeping with Soho House & Co’s philosophy of transforming unique buildings into exceptional spaces, Little Beach House occupies the former Hotel Quim. Built in the 1950s, this emblematic building is situated next to the iconic beach huts of Garraf, on the shore of the former fishing village, very close to Sitges and only 20km from Barcelona.

A 1950s aesthetic with a marine flavour

Soho House’s design team have maintained the 1950s’ aesthetic of the original building and, using a wide range of local materials such as rattan, wood, hessian, ceramics and tiles, have created a space in which everything has a marine flavour. The design has Spanish and Catalan influences and reflects the colour combination of the picturesque beach huts of Garraf, with the House’s characteristic green-and-white façade. There are 17 rooms arranged over two floors, ranging in size from small through medium to a duplex beach studio complete with an exposed wood-beam ceiling, sunbeds and a bath tub on the terrace. Triangular, red-and-white floor tiles decorate the rooms, complemented with custom-made rugs, lamps produced by a Barcelona-based ceramist, tapestries designed by artist Maryanne Moodie and, from most rooms, hypnotic views of the sea. The restaurant, both indoors and out, is characterised by a green terrace floor and its wooden bar and stools, both replicas of the original building from the 1950s, as well as local vintage sofas and armchairs. There is also an open-plan kitchen with a wood-fired oven, a countertop boasting the catch of the day, and tables created using original designs from the former Hotel Quim. In the centre of the room there is an open chimney surrounded by comfortable armchairs and decorated with lush greenery, while, a spiral staircase to the right takes you up to the rooftop with views of the sea and the green hills of Garraf.

Photography courtesy of Soho House

Visit Soho House

- by Matt Watts

Gallery