House in Bordighera by NG – STUDIO

This contemporary private residence located in Bordighera, Italy, was designed by NG – STUDIO.

Description by NG – STUDIO

Beauty of nature in Italian Riviera has impressed a Team of NG-STUDIO to create the pure delicate interior for a private villa in Bordighera. They brought a nature into the interior and have designed a harmony space for comfortable life without unnecessary things. Natural colors of sand and stone, colors of sky and sea on dusk are creates background for the interior. Bright accent in the interior is combination of saturated green and dazzling white.

The whole interior is demonstrates an idea of relaxing in space where everything is subordinated to functionality. Designers paid great attention to organization of an effective storage system. The principle of the integration of the furniture in the architecture is contributed to the transformation of the space, make it a harmonious and functional. All cabinets and shelving closets converted into architecturally expressive volumes, which connect premises together associatively.

This modern interior combines laconic shapes and volumes with the delicacy of finishing materials – restrained colors complemented with bright accents. These are the colors of sand and stone, blue sky and sea azure, bright white accents, which associates with contours of the white sails of yachts and clouds above the sea. Everything in this interior contributes to relaxation and comfortable living on shore of Ligurian sea.

Photography courtesy of NG – STUDIO


- by Matt Watts