McAnally Residence by Gavin Maddock Design Studio

The stylishly designed house rises out of the sand dune, overlooking the ocean at Sunshine Beach, on the east coast of Australia, approximately 120km north of Brisbane. It has been designed in 2019 by Gavin Maddock Design Studio.

Description

The structure is terraced up the dune over three levels, accommodating three guest suites on the lower level and the master suite on the upper level. The central level occupies the main living area of the dwelling, with direct access to two terraces and the cantilevered swimming pool.

Circulation between the three levels is a rather dramatic experience and occurs around the double volume entrance lobby, generating a three storey void between the entry platform and the adjacent off-shutter concrete wall. One accesses the building in a downward movement, via a series of stairs, leading one between two concrete walls spaced narrowly together at the front, widening as one proceeds to the entry. The walls form an angled arch two storeys above, with the door occupying the full height at 5,7m.

The finishes palette is restricted to timber, concrete and light grey walls, tiles and stone. A series of double glazed skylights cover the spaces created by the separated forms of the building, providing ample light to the deep structure.

It’s a modern building with warm finishing and beautifully detailed and crafted bespoke cabinetry, with sensational spans taking in the fabulous views to the ocean and the headland to the north east.

Photography courtesy of Gavin Maddock Design Studio

Visit Gavin Maddock Design Studio

- by Matt Watts

Gallery