Guest House Pavilion 1401 by Nordest Arquitectura

Designed in 2016 by Nordest Arquitectura, this lovely retreat is situated in Begur, Spain.

Description

The assignment consisted in the construction of a guest pavilion as an extension of the main house.

Our first thought was to create a shape clear and simple, a cuboid placed in the middle of the forest, changing as less as possible the surrounding characteristics, as if it had always been there.

The pavilion is defined by an U materialized in corten steel with a slat facade that creates a retreat inside, a place to be and contemplate.

The entrance is in the ground floor. It’s like a kind scultural void inside the ground, you enter on it, then you upstair throught it to the pavilion.

The inside is understood as one space: a living- bedroom space and in one corner there’s the bathroom.

The east, south and west façade are totally glazed, with a solar protection made of corten steel sliding lattice. The north façade has more controlled openings that illuminate the bathroom and the entrance staircase.

Photography by Adrià Goula

Visit Nordest Arquitectura

- by Matt Watts

Gallery