House CCB by Ralph Germann Architectes

House CCB is a luminous residence located in the Swiss Alps / Switzerland redesigned in 2020 by Ralph Germann Architectes.

House CCB by Ralph Germann Architectes - 1
House CCB by Ralph Germann Architectes - 2
House CCB by Ralph Germann Architectes - 3
House CCB by Ralph Germann Architectes - 4
House CCB by Ralph Germann Architectes - 5
House CCB by Ralph Germann Architectes - 6
House CCB by Ralph Germann Architectes - 7
House CCB by Ralph Germann Architectes - 8
House CCB by Ralph Germann Architectes - 9
House CCB by Ralph Germann Architectes - 10

Description

In the Swiss Alps, architect Ralph Germann turns a traditional barn into a luminous residence. Behind the monumental stone walls that have remained intact, he envisions a bright interior bathed in natural light.

At first, the massive 1854 building impresses. It bears the marks of time : four generations have seen it evolved from hay barn to stable, and then to wine storage. In 1950, a wooden extension is added to the family property. As a new chapter opens, owner and architect agree: the impressive stone facade has to be preserved!

Highlighting the mineral character of the original construction, the architect Ralph Germann plays with volumes, giving them a new perspective. In this stunning stone shell, he carefully places a wooden and glass cube and turns it into a contemporary living space. The breathtaking view on the freshly brushed timber frame confers to the interior a timeless atmosphere.

From the entrance hall, a concrete staircase leads to the upper floor, with direct access to the main room and the terrace. In perfect balance between two eras, the minimalist allure of the new construction enhances the raw aspect of the old building. Giving a new life to the place and the material, the architect uses the wooden boards of the old barn to design bespoke furniture for the kitchen and the bedroom. In one of the bookshelves, a movable panel unveils an opening between the living room and the bathroom to enjoy a relaxing bath with view on the fireplace.

Throughout the day and the year, natural light shapes the space according to the rhythm of nature. In addition to the original narrow windows of the barn, four loopholes are pierced in the roof in order to bring zenithal light in. The subtle light is thought down to the smallest detail. Even the setting sun is beautifully filtered by a carved shutter. ‚ÄúThere is something musical. The light punctuates the space, vibrates in crescendo.”, appreciates the owner.

Photography by Lionel Henriod

Visit Ralph Germann Architectes

- by Matt Watts

Products You May Like

Gallery