Hotel Am Holand by Firm Architekten

Hotel Am Holand is a lovely hotel located in Au, Austria, designed in 2021 by Firm Architekten.

Hotel Am Holand by Firm Architekten - 1
Hotel Am Holand by Firm Architekten - 2
Hotel Am Holand by Firm Architekten - 3
Hotel Am Holand by Firm Architekten - 4
Hotel Am Holand by Firm Architekten - 5
Hotel Am Holand by Firm Architekten - 6
Hotel Am Holand by Firm Architekten - 7
Hotel Am Holand by Firm Architekten - 8
Hotel Am Holand by Firm Architekten - 9
Hotel Am Holand by Firm Architekten - 10
Hotel Am Holand by Firm Architekten - 11
Hotel Am Holand by Firm Architekten - 12
Hotel Am Holand by Firm Architekten - 13
Hotel Am Holand by Firm Architekten - 14
Hotel Am Holand by Firm Architekten - 15

Description

The “Am Holand” hotel complex can be seen from afar. Two buildings with a gable roof and a connecting building are situated on a south-facing slope above the village. The western building – a wooden structure over 200 years old – and the connecting building have been renovated and expanded in two construction phases. Architecturally, the focus is on opening up and expanding the rooms. This is to strengthen the view into a wonderful landscape and to offer the guest a generous, coherent spatial structure. In 2018, the existing building on the first floor was expanded with a wellness facility and an outdoor pool was added. A relaxation room got added in the connecting building. The second construction phase took place in 2021. The guest is now welcomed in the new lobby on the ground floor of the connecting building. In the evening, the “Trustbar” opens in the lobby and with the fireplace and the view of the mountain scenery, another magnificent spatial experience is created for the guest. The host and landlord is also the head chef. The kitchen is positioned as an open kitchen between the lobby and the dining rooms. This means that the landlord is always present for his guests, and the guest can take a look over his shoulder while he is cooking. Only the height-adjustable counter separates the kitchen from the dining area. The counter serves as a breakfast buffet in the morning, becomes a cake buffet in the afternoon, and is finally a bar or chef’s table in the evening. The old dining rooms got refreshed and two more dining rooms got added. The three spacious suites surprised with their exciting spatial structure. Freestanding showers or bathtubs with a view of the sky increase the exceptional experience. Everything is made with local wood and by craftsmen from the village, consistent practice of regionality. Walls and ceilings are made of brushed fir wood, the floors are made of soaped, rough sawn beech. The dark-stained beech furniture in the suites contrasts the light wooden surfaces.

Photography by Adolf Bereuter

Visit Firm Architekten

- by Matt Watts

Products You May Like

Gallery