PCN by Plus Ultra Studio

PCN is a contemporary apartment located in Milan, Italy, designed in 2021 by Plus Ultra Studio.

PCN by Plus Ultra Studio - 1
PCN by Plus Ultra Studio - 2
PCN by Plus Ultra Studio - 3
PCN by Plus Ultra Studio - 4
PCN by Plus Ultra Studio - 5
PCN by Plus Ultra Studio - 6
PCN by Plus Ultra Studio - 7
PCN by Plus Ultra Studio - 8
PCN by Plus Ultra Studio - 9
PCN by Plus Ultra Studio - 10
PCN by Plus Ultra Studio - 11
PCN by Plus Ultra Studio - 12
PCN by Plus Ultra Studio - 13
PCN by Plus Ultra Studio - 14
PCN by Plus Ultra Studio - 15

Description

An apartment for a young couple of professionals in the art world, designed to integrate some antique furniture, a large library and some works in a cozy and bright container.

A project that through new colors, furnishings and finishes has completely redefined the atmosphere and perception of space, adding a room but without drastically changing the existing.

The elements that characterize the living area are the new entrance and the three thresholds that define the space between the kitchen and living room.

The entrance is separated from the study by a new equipped wall, decorated with wallpaper Cole&Son “Chiavi Segrete” by Fornasetti and some historical glass knobs recovered from the old family home.

The living room, defined by the large bookcase destined to house the owners’ vast collection of art books, is characterized by the coexistence of historical furnishings – a chest of drawers and dining chairs – from the family home, some modern antique pieces, such as the 1950s leather armchair and the glass table designed by Carlo Scarpa, and some contemporary furniture and accessories. The new color of the walls, a gray-blue, helps to give uniformity to the environment.

Kitchen and living room are in continuity through three thresholds underlined by new light lacquered portals, contrasting with the color of the walls; two of the three feature storage units with milled panel doors.

The kitchen’s mirrored splashback and stainless steel countertop help optically expand the space and reflect the three thresholds and the living room.

The bedrooms each feature a specific color scheme and wallpaper that sets the mood.

Photography by Federico Villa Studio

Visit Plus Ultra Studio

- by Matt Watts

Products You May Like

Gallery