Casa DM by Stefano Viganò

Redesigned for a young family by Stefano Viganò, this beautiful double-height loft is located in Sondrio, Lombardy, Italy.

Description

A double–height loft, an intervention where works have already started, a young family and their home renovation.

This project is focused on reorganizing the open-plan living space, enhancing its verticality and preserving the layout of the rooms – bathrooms excluded.

Fulcrum is the living zone, a convivial area organized around a fireplace that separates the dining area from the study.

The kitchen island is characterized by an iron pergola introduced to rebalance the double height.

On the opposite side the study, overlooked by a bookcase and separated by a wide 4 panel door in iron and glass.

A wood & iron staircase connects the floor with the mezzanine used as a TV area.

Reclaimed fir wood, oak, iron, glass and stone are the materials chosen for the project aimed at emphasizing the materiality of these natural elements.

The private area of the house sets on one side the master bedroom and on the other the children’s one.

Particular attention is paid to the design of the three bathrooms, deliberately different, deliberately made with different finishes so to be able to perform different functions: master bathroom, children’s bathroom and laundry.

Photography by Marcello Mariana

Visit Stefano Viganò

- by Matt Watts

Gallery