Minimalist House by DG – Estudio Arquitectura Valencia

Located in Valencia, Spain, this minimalist two-story residence has been designed in 2019 by DG – Estudio Arquitectura Valencia.

Description

The greatest challenge we faced in this project was designing a single family house in a totally empty environment, where our building was meant to be the first one of the neighborhood.

We are talking about quite an outdoor-closed house, which is only outward-looking in very specific points, in order to protect itself from the immediate surroundings.

A big wall protect us from the outside world. A great wall who creates a peaceful inner place to whom the house widely opens. A very simple dwelling with minimalist lines which develops in three heights.

A first floor, where the great daily life space is totally opened towards the inner courtyard. The day area is divided in three spaces: living room, dining room and kitchen, arranged around a strong centerpiece, where part of the kitchen cabinet can be used to hold the television set. The second floor is devoted to the night time area, where we can find two child’s bedrooms, a big play area which is outward-looking with views to the orchard and the main suite bedroom.

Finally, in the third floor we can find the area of facilities, and a great terrace at the very top of the building, becoming an idyllic place to enjoy the most amazing views of the traditional Valencian orchard.

Photography by @Mariela Apollonio

Visit DG – Estudio Arquitectura Valencia

- by Matt Watts

Gallery