Cow Hollow Residence by Dijeau Poage Construction

This original Craftsman house situated in Cow Hollow, San Francisco was completely remodelled by Dijeau Poage Construction.

Cow Hollow Residence by Dijeau Poage Construction
Cow Hollow Residence by Dijeau Poage Construction
Cow Hollow Residence by Dijeau Poage Construction
Cow Hollow Residence by Dijeau Poage Construction
Cow Hollow Residence by Dijeau Poage Construction
Cow Hollow Residence by Dijeau Poage Construction
Cow Hollow Residence by Dijeau Poage Construction
Cow Hollow Residence by Dijeau Poage Construction
Cow Hollow Residence by Dijeau Poage Construction
Cow Hollow Residence by Dijeau Poage Construction
Cow Hollow Residence by Dijeau Poage Construction
Cow Hollow Residence by Dijeau Poage Construction
Cow Hollow Residence by Dijeau Poage Construction
Cow Hollow Residence by Dijeau Poage Construction
Cow Hollow Residence by Dijeau Poage Construction
Cow Hollow Residence by Dijeau Poage Construction
Cow Hollow Residence by Dijeau Poage Construction
Cow Hollow Residence by Dijeau Poage Construction

Description by Dijeau Poage Construction

This project combined a careful remodel of the original Craftsman house, with the addition of 2090 sq. ft. of new living space. Structural upgrades required a complete footing replacement and lowering the basement floor level.

We were tasked with re-purposing a native black walnut tree being removed from the rear yard which we milled down, kiln-dried, and crafted into the floating wood and glass stair case – the centerpiece of the new interior.

The new rear of the house is clean and modern, constructed of Ipe’ wood, Bluestone and architectural concrete. We installed two levels of steel windows and doors on structural steel frames, and new decks with glass guardrails featuring concealed fasteners.

Visit Dijeau Poage Construction

- by Matt Watts

Gallery

Recommended