House of Courtyards: Sustainable Design at Its Best

Located in Brasilia, Brazil, House of Courtyards is a two-story residence designed by Bloco Arquitetos in 2018. This modern minimalist residence was awarded an Honorable Mention at the 56th Annual Awards of the Brazilian Institute of Architects in Rio de Janeiro (IAB-RJ) and features a regular grid that follows guidelines of solar orientation, views to the landscape and topography.

House of Courtyards: Sustainable Design at Its Best - 1
House of Courtyards: Sustainable Design at Its Best - 2
House of Courtyards: Sustainable Design at Its Best - 3
House of Courtyards: Sustainable Design at Its Best - 4
House of Courtyards: Sustainable Design at Its Best - 5
House of Courtyards: Sustainable Design at Its Best - 6
House of Courtyards: Sustainable Design at Its Best - 7
House of Courtyards: Sustainable Design at Its Best - 8
House of Courtyards: Sustainable Design at Its Best - 9
House of Courtyards: Sustainable Design at Its Best - 10

About House of Courtyards

The organization of the program using a regular grid of 365x365cm has followed guidelines of solar orientation, views to the landscape and topography. The perimetral spaces that result from the volumes┬┤ advances and setbacks configurate courtyards and articulate the uses of the house around them. The green roof will cover most of the construction, it will be accessed through the bedrooms and by stairs that are positioned inside a open-air patio on the 1st floor.

Awarded Honorable Mention at the 56th Annual Awards of the Brazilian Institute of Architects in Rio de Janeiro (IAB-RJ), 2018

Photography courtesy of Bloco Arquitetos

Visit Bloco Arquitetos

- by Matt Watts

Tags

Gallery