Center Road Residence by Labhaus

This single family residence in Old Greenwich, Connecticut is replacing a small original beach shack moved to the lot at some point in the post-war years.

Center Road Residence by Labhaus
Center Road Residence by Labhaus
Center Road Residence by Labhaus
Center Road Residence by Labhaus
Center Road Residence by Labhaus
Center Road Residence by Labhaus
Center Road Residence by Labhaus
Center Road Residence by Labhaus
Center Road Residence by Labhaus
Center Road Residence by Labhaus

Description by Labhaus

This hybrid structure utilizes a unique structural concept whereby both the main and second floor are construction of two slightly opposing modular sections in a narrow V-form, with the second floor turned 84 degree. By spanning the upstairs modules across the lower floor modules, a large, open span is achieved, allowing higher ceilings and double height spaces to create a unique openness in the floor plan.

The project features rich, regionally appropriate materials including bleached cedar shake and custom-hewn limestone cladding. Clear garapa louvers and and generous decking, combined with black metal accents panels, however, lend a modern edge.

Center Road Residence by Labhaus
Center Road Residence by Labhaus

Visit Labhaus

- by Matt Watts

Gallery

Recommended