Métrailler House by Savioz Fabrizzi

Designed in 2014 by Savioz Fabrizzi, this futuristic concrete house is located in Sierre, Switzerland.

Description by Savioz Fabrizzi

This house is located in the vineyard of sierre, up against a cliff. Responding to this mineral environment, the building is meant to be seen as a rock in the middle of the vine stocks, and tries to minimise the impact on the vineyard. The facets of this concrete monolith are facing the main points of view of the site such as the Rhône Valley, the pfyn forest and the annivers valley.

The inner spaces are fitting the land shape. They are structured in half levels connected with a central circulation knot guiding the progression from the entrance to the upper levels. The half level structure allows visual relations between the communal spaces, as well as a large height under ceiling in the living room.

Between two vertical concrete blades, the stairs are leading to the half level slabs, also made of concrete. Apart from those elements, all the inner walls, closets and storage units are made of light grey stained fir wood.

Photography by Thomas Jantscher

Visit Savioz Fabrizzi

- by Matt Watts